Saavuta enda rahalised eesmärgid

Saavuta enda rahalised eesmärgid

Finantsheolu saavutamisel on üheks olulisemaks sammuks selged ja realistlikud säästmiseesmärgid. Olenemata sellest, kas kogud raha puhkuse, uue kodu või meelerahufondi jaoks, on konkreetsed eesmärgid su parema finantstuleviku aluseks. Enne teele asumist mõtle, mis suunas sa liikuma hakkad ja kuhu sa tahad välja jõuda.

Kuidas paremaid eesmärke seada?

Säästmiseesmärke luues veendu, et need vastavad järgmistele eeldustele:

  • Konkreetsus: selle asemel, et võtta eesmärgiks lihtsalt raha säästa, võta endale sihiks mingi konkreetne summa - näiteks 1200 eurot.

  • Realistlikus: oluline on seada eesmärk, mis on sulle kättesaadab. Kui su igakuine sissetulek ei võimalda säästa näiteks soovitud 500 eurot kuus, siis alusta väiksemast summast, millega sa toime tuled.

  • Ajastatus: lisaks rahasummale, sea oma eesmärgile ka kindel tähtaeg. Kui sa soovid 1200 eurot kõrvale panna, siis mõtle ka sellele, kui kaua see sul aega võiks võtta - näiteks järgmise aasta lõpuni.

Suuremate eesmärkide väiksemateks jaotamine

Suured säästmiseesmärgid võivad tunduda hirmutavad, kuid pea meeles, et iga teekond koosneb väikestest sammudest. Jaotades oma eesmärgid väiksemateks osadeks, on sul neid palju kergem teostada. Näiteks kui soovid aastas 1000 eurot kõrvale panna, tähendab see kuus umbes 83 euro või nädalas 19 euro jagu sääste. Nähes enda lõppeesmärki väiksemate sammudena, tundub see palju jõukohasem.

Eesmärkide jaotamisel lähtu järgnevast:

  • Igakuised eesmärgid: arvuta igakuine summa, mille peaksid oma aastase eesmärgi saavutamiseks kõrvale panema. See annab selguse, kui palju sa oma kuupalgast kõrvale peaksid panema.

  • Iganädalane ülevaade: kontrolli oma säästud iga nädal üle. See aitab sul rajal püsida ja paremini aru saada, kas oled kuu eesmärgi saavutamiseks graafikus.

  • Igapäevased harjumused: kasulikud harjumused viivad suurte tulemusteni. Loobu või vähenda näiteks kallite topsikohvide ostmist, suitsetamist või väljas söömisest. Iga kokkuhoitud euro aitab kaasa su suuremate finantseesmärkide saavutamisele.

Säästmiseesmärkide täitmine võib aega võtta. Oluline on end seejuures tagasilöökidest mitte heidutada lasta. Seades läbimõeldud eesmärke ja jagades need väiksemateks tükkideks, oled sammukese võrra lähemal finantsheaolu saavutamiseks. Pea meeles, et tuhande kilomeetri pikkune teekond algab esimesest sammust. Konkreetsete eesmärkidega tagad, et iga samm on õiges suunas astutud.

© 2024 Viacurrent OÜ. Võta meiega ühendust aadressil team@viacurrent.com.

© 2024 Viacurrent OÜ. Võta meiega ühendust aadressil team@viacurrent.com.

© 2024 Viacurrent OÜ. Võta meiega
ühendust aadressil team@viacurrent.com.